Online ISSN: 3007-0244,
Print ISSN:  2410-4280
PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF WATER AND EPIDEMIOLOGY SAFETY
The object this article is to define research object, to introduce with research of object, to define the qualities of chemical components of water and to define organoleptical evidence, which define the quality of water. The organoleptical quality of this underground water of «Voskhod» and «Vodny» are temperature, transparental, colour, smell, sediment and chemical components рН, dry wastes, НСО3,-, Сl-, SO2-4, Са2+, Мg2+, Ғе3+ ions according to theoretical facts there were made a lot of practical works.
Sh.Ye. Kalikhanova, R.Zh. Fathullina, F.S. Rakhimzhanova, G.A. Berekenova, K.Ye. Kalikhanova Semey State medical university
1. Федорова А.И, Никольская А.И. Практикум по эко-логии и охране окружающей среды – М.: Гуманит. Центр ВЛАДОС. – 2003. – С. 221-237. 2. Нұрахметов Н.Н, Шаяхметов Ш.Ш. Химиялық сөздік. Алматы: Қайнар. – 1993. – 90б. 3. Жатқанбаев Ж.Ж. Экология негіздері. Алматы: Қайнар. - 2005. – 130б. 4. Асқарова Ұ. Б. Экология және қоршаған ортаны қорғау. Алматы. – 2004. – Б. 25-27. 5. Сәттімбеков Р., Әлімқұлова Р., Шілдебаев Ж. Биология. Алматы «Мектеп» - 2007. – Б. 198-201. 6. Кунце В. Технология солода и пива – Санкт-Петербург: Издательство, профессия. - 2001. – С. 73-80. 7. Арабаджи В.И. Загадки простой воды. Москва. – 1973. – С.10-15.
Количество просмотров: 416

Ключевые слова:

Категория статей: Articles

Библиографическая ссылка

Ш.Е. Қалиханова, Р.Ж. Фатхуллина, Ф.С. Рахимжанова, Г.А. Берекенова, Қ.Е. Қалиханова ФИЗИЧЕСКИЕ, ХИМИЧЕСКИЕ СВОИСТВА ВОДЫ И ЭПИДЕМИОЛОГИЧЕСКАЯ БЕЗОПАСТНОСТЬ.//Наука и Здравоохранение,№ 1, 2013, С. 68-70 Sh.Ye. Kalikhanova, R.Zh. Fathullina, F.S. Rakhimzhanova, G.A. Berekenova, K.Ye. Kalikhanova PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF WATER AND EPIDEMIOLOGY SAFETY.//Nauka I Zdravookhranenie,№ 1, 2013, С. 68-70 Ш.Е. Қалиханова, Р.Ж. Фатхуллина, Ф.С. Рахимжанова, Г.А. Берекенова, Қ.Е. Қалиханова СУДЫҢ ФИЗИКАЛЫҚ, ХИМИЯЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ ЖӘНЕ ЭПИДЕМИЯЛЫҚ ҚАУІПСІЗДІГІ.//Ғылым және Денсаулық, № 1, 2013, С.68-70

Авторизируйтесь для отправки комментариев