Online ISSN: 3007-0244,
Print ISSN:  2410-4280
Фильтр
Автор(ы):
  
PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF WATER AND EPIDEMIOLOGY SAFETY
The object this article is to define research object, to introduce with research of object, to define the qualities of chemical components of water and to define organoleptical evidence, which define the quality of water. The organoleptical quality of this underground water of «Voskhod» and «Vodny» are temperature, transparental, colour, smell, sediment and chemical components рН, dry wastes, НСО3,-, Сl-, SO2-4, Са2+, Мg2+, Ғе3+ ions according to theoretical facts there were made a lot of practical works.
More
2013 year | Issue: 1 | Pages: 68-70

ФИЗИЧЕСКИЕ, ХИМИЧЕСКИЕ СВОИСТВА ВОДЫ И ЭПИДЕМИОЛОГИЧЕСКАЯ БЕЗОПАСТНОСТЬ
Органолептические свойства грунтовых вод поселка «Водный», «Восход» – температура, прозрачность, цвет, запах, осадочный и химический состав – рН, сухие остатки, ионы НСО3,-, Сl-, SO2-4, Са2+, Мg2+, Ғе3+, рассмотрены опираясь на теоретические сведения и проведенные опыты. На основе лабораторного титрования, используя ана-литические, фотометрические методы, определялись 10 проб анализов десяти объектов из каждого поселка.
More
2013 year | Issue: 1 | Pages: 68-70

СУДЫҢ ФИЗИКАЛЫҚ, ХИМИЯЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ ЖӘНЕ ЭПИДЕМИЯЛЫҚ ҚАУІПСІЗДІГІ
ШҚО, «Водный», «Шығыс» кенттерінің жер асты суларының органолептикалық қасиеттері: температура, мөлдірлік, түсі, иісі, тұнба және химиялық құрамы: рН, құрғақ қалдық, НСО3,-, Сl-, SO2-4, Са2+, Мg2+, Ғе3+ иондары теориялық мәліметтерге сүйене отырып, іс-тәжірибе жасалынып қарастырылған. Әр кенттерден он сынамадан алынып, зертханада титрлеу, аналитикалық, фотометрлік т.б. зерттеу әдістерін қолдана отырып анықтау жүргізілген.
More
2013 year | Issue: 1 | Pages: 68-70

СУДЫҢ ҚАСИЕТІН СИПАТТАЙТЫН ОРГАНОЛЕПТИКАЛЫҚ КӨРСЕТКІШ
«Водный», «Шығыс» кенттерінің жер асты суларының құрамы" ғылыми жобасының мақсаты Шығыс Қазақстан облысы, Семей қаласы, «Водный», «Шығыс» кенттерінің жер асты суларының құрамын анықтау. Алдағы қойған міндеттері: зерттеу нысандарын анықтау; зерттеу әдістерімен танысу; зерттелетін судың қасиетін сипаттайтын органолептикалық көрсеткіштерін анықтау және судың химиялық құрамын анықтау
More
2013 year | Issue: 1 | Pages: 66-68