Online ISSN: 3007-0244,
Print ISSN:  2410-4280
TO A QUESTION OF SAFETY OF FOODSTUFF AS TO FUNDAMENTAL ASPECT FOR HEALTH
Safety of food is part of nation-wide policy in the sphere of preservation and harmonious development of the nation. Repre-sentative department in the sphere of safety of products is departments of the public sanitary and epidemiologic service of the Republic of Kazakhstan. The main responsibility for quality and safety of food lies on producers, processors and offtakers of food products.
G. Turdunova, M. Rapikova, S. Tlegenova, K. Turdunov, S. Smagulov Semey State medical university, Department of state sanitary epid control of RK MH on EKR, State Institution of state sanitary epid control on Semey, Institution of state sanitary epid control on Kurchatov
1. Шарманов Т.Ш. Питание – важнейший фактор здоровья человека. – Алматы: Асем - Систем, 2010г. - 400с. 2. Материалы Семинара «Консультационные услуги по управлению безопасностью пищевых продуктов в рамках вступления РК в ВТО» в рамках проекта «Пере-дача технологий и институциональное реформирование в секторе здравоохранения Республики Казахстан». - Алматы, июнь. - 2012 г. 3. Закон РК «О безопасности пищевой продукции» от 21 июля 2007 года № 301-III ЗРК. "Казахстанская правда" от 31 июля 2007 года N 116 (25361) Ведомости Парламента РК, 2007 год, N 17 (2498), ст.133. 4. Материалы Республиканской научно-практической конференции «Здоровое питание как основа здорового образа жизни» Алматы, 12-13 октября 2011 г.
Количество просмотров: 310

Ключевые слова:

Категория статей: Articles

Библиографическая ссылка

Г. Турдунова, М. Рапикова, С. Тлегенова, К. Турдунов, С. Смагулов К ВОПРОСУ О БЕЗОПАСНОСТИ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАК ОСНОВОПОЛАГАЮЩЕМУ ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ АСПЕКТУ //Наука и Здравоохранение 2013.№ 1. С. 36-38 G. Turdunova, M. Rapikova, S. Tlegenova, K. Turdunov, S. Smagulov TO A QUESTION OF SAFETY OF FOODSTUFF AS TO FUNDAMENTAL ASPECT FOR HEALTH // Nauka i Zdravookhranenie. 2013.№ 1. С. 36-38 Г. Тұрдұнова, М. Рапикова, С. Тілегенова, К. Тұрдұнов, С. Смагулов ДЕНСАУЛЫҚТЫҢ НЕГІЗГІ АСПЕКТІ РЕТІНДЕГІ ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ ТУРАЛЫ СҰРАҚҚА // Ғылым және Денсаулық сақтау 2013.№ 1. С. 36-38

Авторизируйтесь для отправки комментариев