НЕМЕДИКАМЕНТОЗНАЯ КОРРЕКЦИЯ ДИСЛИПИДЕМИИ КАК ВАЖНЫЙ ФАКТОР ПРОФИЛАКТИКИ АТЕРОСКЛЕРОЗА И ЕГО ОСЛОЖНЕНИЙ
2012 year | Issue: 5 | Pages: 27-28
ЖАС ЖӘНЕ ҰЛТТЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІНЕ БАЙЛАНЫСТЫ 12-13 ЖАС АРАЛЫҒЫНДАҒЫ ЖАСӨСПІРІМДЕРДІҢ ТАМАҚТАНУ ҚАЖЕТТІГІН ЗЕРТТЕУ
Кіріспе. Жасөспірімдерде тамақтану әдебін қалыптастыраотырып жаңа өскелең организмда муына қажетті ережелерді енгізу керек. Әсіресе осы жаста өмір ережелері қалыптаса бастайды.
Мақсаты: жынысы және этностық топ қажатуына байланысты жасөспірімдердің тамақтану әдебін зерттеу.
Әдістері: Семей қаласының 12 орта білімберетін мектептерінде 12 - 13 жас аралығындағы жасөспірімдерді көлденең зерттеу жүргізілді. Зерттеу кезінде тамақтану туралы сауалнама өткізілді. SPSS 20.0 бағдарламасы пакетін қолдана отырып, нәтижелерге статистикалық сараптама жүргізілді.
Нәтиже... More
Мақсаты: жынысы және этностық топ қажатуына байланысты жасөспірімдердің тамақтану әдебін зерттеу.
Әдістері: Семей қаласының 12 орта білімберетін мектептерінде 12 - 13 жас аралығындағы жасөспірімдерді көлденең зерттеу жүргізілді. Зерттеу кезінде тамақтану туралы сауалнама өткізілді. SPSS 20.0 бағдарламасы пакетін қолдана отырып, нәтижелерге статистикалық сараптама жүргізілді.
Нәтиже... More
2017 year | Issue: 4 | Pages: 38-49
РАДИАЦИЯЛЫҚ ӘСЕРГЕ ТАП БОЛҒАН АДАМДАРДЫҢ ІШІНДЕ, ҚАН АЙНАЛЫМ ЖҮЙЕСІ АУРУЛАРЫН БОЛЖАУ ТӘСІЛДЕРІ, ЕРТЕ ДИАГНОСТИКАЛАУ, ЕМДЕУ ЖӘНЕ ПРОФИЛАКТИКА
2013 year | Issue: 2 | Pages: 22-24
АТЕРОСКЛЕРОЗДЫҢ МАҢЫЗДЫ ФАКТОРЫ ЖӘНЕ ОНЫҢ АСҚЫНУЫНЫҢ МЕДИКАМЕНТОЗДЫ ЕМЕС КОРРЕКЦИЯСЫНЫҢ ДИСЛИПИДЕМИЯСЫ
2012 year | Issue: 5 | Pages: 27-28
EPIDEMIOLOGY OF CARDIOVASCULAR DISEASES IN THE REPUBLIC OF KAZAKHSTAN FOR 2015-2020
2023 year | Issue: 5 | Pages: 70-77
STUDY OF FOOD PREFERENCES OF ADOLESCENTS 12-13 YEARS OLD DEPENDING ON SEX AND ETHNIC ACCESSORIES
Introduction. The creation of the necessary and correct settings in food preferences is an important component of a growing and emerging young organism that will later prevent the impact of various harmful effects on the body through the creation of healthy eating behavior in adolescents. It is in this age range that a conscious attitude to life attitudes is formed, which they will follow in life
The aim of the study was to study the food preferences of adolescents, the influence of sex and ethnicity.
Methods: A one-stage cross-sectional study was conducted of 1519 ad... More
The aim of the study was to study the food preferences of adolescents, the influence of sex and ethnicity.
Methods: A one-stage cross-sectional study was conducted of 1519 ad... More
2017 year | Issue: 4 | Pages: 38-49
NONMEDICAMENTOUS CORRECTION OF DYSLIPIDEMIA AS IMPORTANT FACTOR IN PREVENTION OF ATHEROSCLEROSIS AND ITS COMPLICATIONS
2012 year | Issue: 5 | Pages: 27-28