Online ISSN: 3007-0244,
Print ISSN:  2410-4280
Фильтр
Автор(ы):
  
А ДӘРУМЕНІНІҢ ТАПШЫЛЫҒЫ МӘСЕЛЕСІН САППЛЕМЕНТАЦИЯ ӘДІСІМЕН ШЕШУДІҢ ХАЛЫҚАРАЛЫҚ ТӘЖІРИБЕСІ. (ӘДЕБИ ШОЛУ)
Бұл мақалада А дәрумені тапшылығы 6-59 жас аралығындағы балалар арасында дүние жүзі бойынша маңыздылығы суреттелген. А дәруменімен сапплементациялау нәтижесінде аталған алдын алу жолының тиімділігіне шолу келтірілген.
Толығырақ
2014 жыл | Шығарылым: 2 | Беттер: 4-6

ЕНСАУЛЫҚТЫҢ НЕГІЗГІ АСПЕКТІ РЕТІНДЕГІ ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ ТУРАЛЫ СҰРАҚҚА
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі ұлтты сақтау және үлесімді дамыту саласындағы жалпы мемелекеттік саясатының бір бөлігі болып табылады. Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету  саласында уәкілетті мұшелеріне ҚР Мемелекеттік санитарлы-эпидемиологиялық қызметтің органдары жатады. Ал, тағамның сапасымен қауіпсіздігіне басты жауапкершілік тағам өндірушілерге, өңдеушілерге және таратушылар тартылады.
Толығырақ
2013 жыл | Шығарылым: 1 | Беттер: 36-38

TO A QUESTION OF SAFETY OF FOODSTUFF AS TO FUNDAMENTAL ASPECT FOR HEALTH
Safety of food is part of nation-wide policy in the sphere of preservation and harmonious development of the nation. Repre-sentative department in the sphere of safety of products is departments of the public sanitary and epidemiologic service of the Republic of Kazakhstan. The main responsibility for quality and safety of food lies on producers, processors and offtakers of food products.
Толығырақ
2013 жыл | Шығарылым: 1 | Беттер: 36-38

К ВОПРОСУ О БЕЗОПАСНОСТИ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАК ОСНОВОПОЛАГАЮЩЕМУ ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ АСПЕКТУ
Безопасность продуктов питания является частью общегосударственной политики в сфере сохранения и гармо-ничного развития нации. К уполномоченным органам в области обеспечения безопасности продуктов питания являются органы государственной санитарно-эпидемиологической службы РК. Главная ответственность за качество и безопасность продуктов питания лежит на производителях, переработчиках и реализаторах пищевой продукции.
Толығырақ
2013 жыл | Шығарылым: 1 | Беттер: 36-38

МЕЖДУНАРОДНАЯ ПРАКТИКА РЕШЕНИЯ ПРОБЛЕМЫ ДЕФИЦИТА ВИТАМИНА А МЕТОДОМ САППЛЕМЕНТАЦИИ. (ОБЗОР ЛИТЕРАТУРЫ)
В данной статье говорится о проблеме дефицита витамина А среди детей в возрасте 6 - 59 месяцев на мировом уровне. Кроме того, отражен обзор литературы по международной практике профилактики недостаточности витамина А путем сапплементации ее эффективности.
Толығырақ
2014 жыл | Шығарылым: 2 | Беттер: 4-6

INTERNATIONAL PRACTICE OF PROBLEM SOLUTION OF DEFICIENCY VITAMIN A BY THE SUPPLEMENTATION METHOD. (LITERATURE REVIEW)
There is about a problem of deficiency of vitamin A among children at the age of 6 - 59 months in a world level in this article . Besides, observation of literature on the international practice of prevention of insufficiency of vitamin A by  supplementation.
Толығырақ
2014 жыл | Шығарылым: 2 | Беттер: 4-6